8 Nisan 2015 Çarşamba

Mutfağa Bahar Geldi!






Kadınlar için gizlenmeyen bir gerçektir çikolata aşkı. Canı sıkkınken, mutluyken ya da diyette iken vazgeçemez asla. Çikolatanın mutluluk hormonu salgıladığı da bilimsel bir gerçektir aslında. Biz kadınlarda da bu gerçeklik %100 çalışıyor.



Çikolata başlı başına bir büyük tutkudur herkes için, Nutella’nın dibini kaşıklamak, bol fıstıklı bir koca tableti tek başına bitirmek mutluluğun zirvesidir. Tabii birde arada sırada çikolatayı
renklendirmek gerekir.

Eminiz çilek-çikolata ikilisi herkesin gözlerinde kalpler belirmesinin nedenidir.
Baharın gelişiyle mutfaklarımıza da mis kokulu, güneş görmüş, taze meyve-sebzeler girmeye başlarken bizim için çilek listenin 1. sırasında yer almakta.
cilekcikolata11

Dışarıda çok paralar vererek tükettiğimiz çilek çikolata ikilisini kendi mutfağımızda yapmak aslında oldukça kolay. Tek yapmamız gereken, yapmayı istemek.
Gerekli olacak malzemeler ise;
  • 2 adet sütlü ve ya bitter çikolata
  • İstenilen kadar çilek
Yapılış ise ben mutfakta yeteneksizimdir diyenleri bile şaşırtacak kadar kolay
Bir tencerenin yarısına su koyup, o tencerenin üstüne de suyun üstünde durabilecek ve içine çikolataları sığdırabileceğimiz büyüklükte başka bir tencere ve ya cezveyi içine çikolataları parçalayarak koyuyoruz. Ve kısık ateşte suyun ısınmasıyla birlikte çikolataların yavaşça erimesini izliyoruz..
Çikolatalar eridikten sonra yıkayıp kuruttuğumuz çileklerimizi istediğimiz şekilde çikolatayla birleştiriyoruz. İşte bu kadar basit!
  cilek-cikolata-1 
Hadi şimdi sizde mutfağa gidip bu güzelliği deneyin :)
cilek-cikolata-1
-bestroommiever
724kadin.com yazısından

1 yorum: